smilingcopenhagen.dkSmilingDanmark
Visit København Stor København Vælg en region i menuen øverst til venstre
København  Indbyggere: 1700000
Copenhagen Municipality: Frank Jensen
Kommunens Indbyggere: 1.7 mill
Større byCopenhagen
International Lufthavn: Copenhagen CPH
Km2: 42 km2 Område: Stor København
Region: Region Hovedstaden
Vælg område i menuen øverst til venstre

København / Copenhagen er centrum for en meget en stor del af Danmarks befolkning. Hele hovedstadsområdet (inkl.. Køge og Roskilde) bebos af 1,8 millioner mennesker - knap en tredjedel af landets befolkning.

Københavns Kommune er derimod forbavsende lille. København har omkring en halv million indbyggere og er dermed ikke engang dobbelt så stor som landets næststørste by - Århus.

Da København blev grundlagt af Absalon i 1167 lå den ganske praktisk midt i landet. Men store dele af det det daværende Danmark ligger i dag i Sverige. Selv om mange københavnere i disse år flytter til Sverige, ændrer det ikke på, at Danmarks hovedstad ligger upraktisk placeret i det yderste højre hjørne af Danmark.

Som kulturelt og erhvervsmæssigt centrum står København dog stærkere end nogensinde. Byen tiltrækker mennesker fra hele Danmark, og ofte siges det, at København er den by, hvor flest jyder bor.


København

København / Copenhagen

København / Copenhagen er Danmarks hovedstad og er med 1.246.611 indbyggere (2014) landets største byområde omfattende 18 kommuner eller dele heraf. Centrum for byområdet udgøres af Københavns Kommune, der inkl. enklaven Frederiksberg Kommune tæller 661.464 indbyggere (2013) og er Danmarks mest folkerige kommune. I hele byregionen, den 2.778 km² store Hovedstadsregionen, bor 1.950.430 mennesker (2013), der også sammenfalder med Københavns lokaltrafikområde.

Indre by. Det historiske, geografiske og politiske hjerte af København. I dette områdefinder du Rådhuspladsen, Strøget, Christiansborg, Nyhavn, Amalienborg m.m. - Du kan nå City Centrum med  alle Metro linier. Alle S-tog linier undtaget F. Masser af busser omkring Rådhuspladsen. Vesterbro - Tidligere et arbejderkvarter som i dag fremstår som én af de mest hotte bydele med teatre, restauranter, caféer, barer, natklubber og forretninger. Hotel område omkring hovedbanegården. - I dette områdefinder du:  Hovedbanegården, Istedgade, Tycho Brahe Planetarium, Ny Carlsberg Glyptotek m.m. Frederiksberg - beboelseskvarter med et mix af villaer og charmerende ejendomme tæt på parker og grønne områder. Endvidere mange gode forretninger og teatre. - I dette område finder du: - Frederiksberg Have, København Zoo, Royal Copenhagen fabrik/outlet, Frederiksberg slot, Forum m.m. Nørrebro - Den multikulturelle bydel i København med mange små design butikker og spændende etniske restauranter. - I dette område finder du: - Søerne, Assistens Kirkegård (H.C. Andersen m.fl.), Sankt Hans Torv, masser af gode restauranter fra hele verden, hippe typer m.m. Østerbro - Sammenlignet med mange andre bydele i København er Østerbro den familievenlige/pæne del af byen og generelt et meget roligt område. her finder du: Den lille Havfrue, søerne, Parken stadion, Fælledparken, Kastellet m.m. Christianshavn - Kunstig ø grundlagt i begyndelsen af det 17. århundrede med inspiration fra de hollandske kanal byer. I dag er det en livlig del af København med en boheme atmosfære omkring de gamle og charmerende bygninger. I dette område finder du: Kanalerne, Christiania, Vor Frelsers Kirke, Operahuset, Restaurant Noma m.m. Islands Brygge - Afslappet og cool bydel ved Langebro med masser af liv på havnefronten, især i sommermånederne. I dette område finder du: Havneparken, havnebadet. I sommermånederne fungerer havnefronten som et strand område med masser af kulturelle og sportslige aktiviteter. Amager - På Amager finder du en blanding af typiske arbejderklasse områder, villa områder, store strandvillaer og ny moderne arkitektur omkring Ørestad. - Highlights: Amager Standpark, Amager Fælled, DR Koncerthuset, Københavns Lufthavn m.m.

Københavns bydele
Klik med musen på kortet, og find den bydel du vil vide mere om

Den danske hovedstad er desuden centrum for Øresundsregionen, som er Nordens største metropolregion. Øresundsregionen dækker 20.649 km² i Danmark og Skåne og omfatter 2,5 mio. indbyggere (2010) i Danmark og 3,8 mio. indbyggere (2013), når også den svenske del af Øresundsregionen regnes med.

København er centrum for en meget en stor del af Danmarks befolkning. Hele hovedstadsområdet (inkl.. Køge og Roskilde) bebos af 1,8 millioner mennesker - knap en tredjedel af landets befolkning.

Københavns Kommune er derimod forbavsende lille. København har omkring en halv million indbyggere og er dermed ikke engang dobbelt så stor som landets næststørste by - Århus.

Da København blev grundlagt af Absalon i 1167 lå den ganske praktisk midt i landet. Men store dele af det det daværende Danmark ligger i dag i Sverige. Selv om mange københavnere i disse år flytter til Sverige, ændrer det ikke på, at Danmarks hovedstad ligger upraktisk placeret i det yderste højre hjørne af Danmark.

Som kulturelt og erhvervsmæssigt centrum står København dog stærkere end nogensinde. Byen tiltrækker mennesker fra hele Danmark, og ofte siges det, at København er den by, hvor flest jyder bor.

Krydsttogtskib ved Langelinie
Selv om Københavns Havn ikke længere har nogen nævneværdig funktion indenfor gods, er havnen vigtigere end nogensinde som trækplaster for turister. Over 300.000 krydstogtturister gæster hver sommer Københavns Havn.

Ferie i København
Holder du ferie i København, holder du ferie i en by, der flere gange er blevet udråbt som verdens bedste by at leve i. Det skyldes blandt andet byens spændende arkitektur, de mange grønne områder, de rene havnebassiner, som man kan bade i, Christianshavn med de mange gourmetrestauranter og den udbredte cykelkultur. Find hotel i København, læs om restauranter og seværdigheder i København, Christiania, Tivoli, de bedste shoppingområder og andre af byens mange aktiver.

Den Lille Havfrue
Selv om turistorganisationerne konstant søger at styrke et alternativt image for København, er Den LIlle Havfrue fortsat blandt de mest fotograferede motiver i Danmark

Blandt de vigtigste attraktioner i København er Tivoli, fristaden Christiania, Christianshavn,  Københavns Havn, Rosenborg Slot, Amalienborg Slot, Nyhavn, Experimentarium og - ikke mindst - Den Lille Havfrue, som trods sin beskedne størrelse er det bedst kendte vartegn for København ude i verden.

Kulturnatten i København holdes hvert år første fredag i efterårsferien. Copenhagen International Fashion Fair - CIFF - holdes i februar og august.

Michelin-restauranter
København er Nordens gastronomiske hovedstad. I Michelin-guiden 2014 fik 15 restauranter til sammen 17 Michelin-stjerner – det højeste antal nogensinde. Både restaurant noma og Geranium har to Michelin-stjerner. Københavns Michelin-restauranter tæller blandt andet det nye nordiske køkken, det italienske og det thailandske.


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK