smilingcopenhagen.dkSmilingDanmark
Visit Hedehusene Stor København Vælg en region i menuen øverst til venstre
Hedehusene
Hedehusene  Indbyggere: 11584
Høje-Taastrup Kommune: Michael Ziegler (C)
Kommunens Indbyggere: 48807
Større byCopenhagen
International Lufthavn: Copenhagen
Km2: 78,41 km² Område: Stor København
Region: Region Hovedstaden
Vælg område i menuen øverst til venstre
Hedehusene er en stationsby Nordøst for København med 11.825 indbyggere (2016), beliggende på banestrækningen København-Roskilde. Hedehusene ligger i Høje-Taastrup Kommune og hører til Region Hovedstaden. Hedehusene fungerer som satellitby til Hovedstadsområdet. Hedehusene opstod ved den første jernbanestrækning fra København mod Vestsjælland.

Stor-København

Storkøbenhavn kortStorkøbenhavn eller Hovedstaden er en betegnelse for det sammenhængende bymæssigt bebyggede område, der i dag udgør en del af hovedstadsregionen og som har sin kerne i Frederiksbergs og Københavns Kommuner og ydrer Gentofte - Brønshøj - Sundby - Vanløse-Valby og (Hvidovre) mfl.

Centrum for området udgøres af Københavns Kommune, der inkl. enklaven Frederiksberg Kommune tæller 661.464 indbyggere (2013) og er Danmarks mest befolkningsrige kommune.  Stor-København er desuden centrum for Øresundsregionen, som er Nordens største metropol region. Øresundsregionen dækker 20.649 km² i Danmark og Skåne og omfatter 2,5 mio. indbyggere (2010) i Danmark og 3,8 mio. indbyggere (2013), når også den svenske del af Øresundsregionen regnes med.

Hvis du har en eftermiddag til overs, så tag et smut ind i det centrale København / Kristianshavn og oplev arkitektur i verdensklasse, strande, idylliske  og opblomstrende områder. Storkøbenhavn er ikke større, end tingene er inden for rækkevidde på mindre end en halv time. Tag dig tid til at opleve mere af København.

 


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK